Avdelingene

Våre avdelinger

Pedagogisk leder: Merete Knutsen
Tlf avdeling: 404 65 146

Avdeling Solsikkene har 20 barn i alderen 3-6 år. Vi er 3 årsverk som jobber inne på Solsikkene

Solsikkene har fast turdag hver onsdag hvor vi har mange flotte områder vi kan besøke, både til skogs og til sjøs. Det er ikke lengden på turen som teller, men opplevelsene på veien og når vi velger å være fremme. Å klatre i trær, bygge med greiner og stokker eller dyppe tean i tanga.

Hver uke har de barna som kalles førskolebarn en egen samling bare for de. Det er stor stas.
Avdelingen er fylt med spennende materiell som barna får lov til å utforske hver eneste dag. De jobber alene med aktiviteter de vil fordype seg i, eller sammen der det kreves samarbeid.

Praksisfortelling: Astrid hører noen barn ute i ytterrommet. Hun går ut ser at barna er på vei til å gå inn en kald ettermiddag. «Heisann! Hva skal dere?» spør Astrid. Sol ser på henne med et stort smil «Vi skal inn» Astrid: «Skal dere inn? Hva skal dere gjøre der?» Med et like bredt sil og med store øyne svarer Sol: «Vi skal jobbe!»
Vi kaller barns aktiviteter for arbeid, så når barna skal inn for å leke, så skal de jobbe! Jobbing er lystbetont og noe som gjør barna tilfreds med seg selv og omgivelsene.

Velkommen til Solsikkene!

Pedagogisk leder: Helene Håland Salvesen
Tlf avdeling: 404 92 127

Avdeling Spirene har 14 barn i alderen 1-3 år. Vi er 4 årsverk som jobber inn på Spirene

Vi på Spirene har fokus på å gjøre barna trygge i vårt nærområde og tar derfor i bruk det vakre uteområdet vårt hver eneste dag. Gjerne på formiddagen når de store barna er inne. Det er så godt og rolig for de aller minste.

Tilknytning, trygghet og det å bli møtt på følelsene er særlig viktig i denne alderen. Vi gjør alt vi kan for å møte barnas behov.

Når våren nærmer seg tar vi noen turer ut av barnehagen og rundt i nærområdet med vognene. Vi bruker vogner så barna sitter trygt når vi går langs veien, så slipper vi oss litt løs når vi kommer inn på stiene.

Hverdagen:
Den trygge og forutsigbare hverdagen er det vi har fokus på. Det å komme inn på samme måte hver morgen, det å møte de trygge kjente ansiktene. Barna vet hva som skjer når det er samlingsstund, etterpå skal de vaske hender, dekke bordet og sette seg for å spise mat og drikke vann eller melk. De får helle melk fra en liten mugge selv oppi glasset, og skulle de være så uheldige å søle, ja så har vi kluten klar til å tørke det opp. Når barna er ferdig med å spise vet de hvor de skal rydde opp tallerkenen, for så å vaske seg rundt munnen, sjekke i speilet og så gå inn på soverommet og finne plassen sin med kosekluten og sutten. Da er det hviletid….. Det er så godt å forstå deler av den store verden. De har bare ett til to års erfaring. Det er mye å forstå på så kort tid.

Velkommen til Spirene!