Robuste barn for fremtiden!

Vårt overordnede mål er at vi skal gjøre barn robuste gjennom psykisk og fysisk helsefremmende arbeid. Som glødende engasjert samfunnsaktør gir vi barna det beste utgangspunktet for livsmestring.

Forklaring av de 7 psykiske helserettighetene

Arne Holthes 7 psykiske helserettigheter

Faglig satsningsområde

I alle ULNA- barnehagene er psykisk og fysisk helsefremmende arbeid hovedsatsing. Vi skal bidra til at barn blir robuste, selvstendige og trygge.

I ULNA anerkjenner vi lekens egenverdi og har barnas beste i fokus til enhver tid. Et av virkemidlene vi har er gode lekemiljøer. I lekemiljøene har vi fokus på materiale som utfordrer barnas kreativitet og som innbyr til utforsking. Lekemiljøene er fleksible og rommene endres fra dag til dag. Førende i dette arbeidet er barnas rettigheter og en forståelse hos personalet om hva som fremmer god helse og hva som gir alle barn økt mestring og trivsel. Personalet er ansvarlige for at miljøene barna ferdes i er gode og at relasjonene mellom barn og voksne bærer preg av varme og likeverdighet.

Vi legger Arne Holthes 7 psykiske helserettigheter til grunn i vårt arbeid.

Se video hvor Psykolog Arne Holte beskriver de 7 psykiske helserettighetene.

Fysisk helse og kosthold

Vi legger til rette for et mangfold av fysisk aktivitet ute og inne for alle barn, tilpasset alder og utvikling. Barnehagene har ulike måltidsløsninger, der sunn og god mat, samt positive måltidsopplevelser er i fokus. Vi har utarbeidet et eget temahefte for måltider, som beskriver hvordan vi jobber med dette.

Barn som kjører taubane