Jeg er førskolebarn!

Publisert 8 april 2024

Tenk at du har blitt så stor og det er siste året ditt i barnehagen! Mange følelser og tanker, sommerfugler i magen bare av å tenke at du skal ut i det store verden. Du har kanskje vært i barnehagen siden du var liten og kjenner alt og alle veldig godt – dette året er du en av de største; for en glede og en stolthet!

Og det er nettopp både glede og stolthet som skal prege den tiden før barna begynner på skolen. Gleden av å starte et nytt eventyr og stolthet av å mestre! Vi i ULNA-barnehagene er derfor klare for å legge til rette for morsomme prosjekter, kule aktiviteter og ikke minst, lærerikt stunder hvor både vennskap, medvirkning og trivsel står i sentrum. Siste året i barnehagen er noe helt spesielt, og derfor vil vi tilrettelegge for at førskolebarna våre har med seg en ryggsekk full av uforglemmelige opplevelser. 

Med utgangpunkt i både mestring og trivsel vil vi legge til rette for allsidig utvikling som bygges opp ut ifra barns interesser, i lek og i fellesskapet. Vi skaper rom for at barns medvirkning kommer frem og vi øver sammen på det å høre og vi lytter til hverandre – da føler man hvor viktig det er å være akkurat den man er. På denne måten jobber vi både med sosial kompetanse og psykisk helse – vi legger til rette for både mestring og læring samtidig som at vi skaper robuste barn som kan stå opp for seg selv og hjelpe hverandre.  

Dette er veldig nyttig når barna kommer ut i den store verden, det hjelper dem når de møter nye utfordringer i livet. 

Leken er barns måte å lære og forstå verden på og derfor vårt viktigste verktøy i barnehagen. Gjennom leken blir barna kjent med hvordan verden rundt fungerer, noe som igjen gir barna muligheten til å utvikle omsorg for seg selv og andre. I ULNA barnehagene har leken en sentral plass i hverdagen og førskolebarna kan utvikle unike lekeuniverser ut ifra egne interesser, hvor de fordyper seg i forskjellige temaer, utvikler fantasien, språk og sosial kompetanse. Med spill og regellek øver vi på turtaking, respekt og forståelse for regler – noe som blir veldig brukbar senere på skolen. 

Læring skjer rundt oss hele tiden. Vi skal legge til rette for utforskning og fordyping i ulike tema, noe som gir oss unike øyeblikk hvor vi lærer sammen og av hverandre, noe som igjen gir både mestring og selvtillit. Dette er en verdifull erfaring å ha med seg videre på skolen! Vi skal jobbe ut ifra prosjekter basert på barns interesser, noe som igjen gir rom for danning, hvor barna kan filosofere og skape sine egne meninger. Ved å lage tomatsuppe sammen, utforske insekter i lekeplassen, bygge et nytt univers av Lego eller samle seg til barnehagens orkester skal vi også fremme matematiske forståelsen, språkutvikling, kunnskap og uendelige mange ferdigheter som er gull verdt senere i livet. 

Siste året i barnehagen skal være en unik opplevelse med fokus på samhold og selvstendighet – det å være sammen og klare seg selv samtidig. Hvordan får man nye venner? Hva gjør vi hvis en annen er lei i seg? Hvorfor vil noen sitte ved siden av meg? Hva gjør jeg hvis jeg trenger hjelp? Og hvis det er noen andre som trenger hjelp? Det er uendelige mange spørsmål med tusenvis av svar som vi utforsker sammen så vi kan gi førskolebarna våre det beste utgangspunkt for å fortsette den fine reise de har foran seg.  

Så nærmer det seg slutten av barnehagelivet – vi har hatt det så trygt og godt og nå er vi «store» og gleder oss til å komme oss videre til den store skolen! Her står vi klare med sekken vår fullt av selvtillit, tro på egne evner, lyst til å møte nye venner og spente for å lære mye mer om alt mulig.  

Lykke til på skolen!  

 

 

Tenk at du har blitt så stor og det er siste året ditt i barnehagen! Mange følelser og tanker, sommerfugler i magen bare av å tenke at du skal ut i det store verden. Du har kanskje vært i barnehagen siden du var liten og kjenner alt og alle veldig godt – dette året er du en av de største; for en glede og en stolthet!

Del gjerne denne artikkelen!